تعمیر گیربکس تارا اتوماتیک

درباره خودرو تارا

تارا اتوماتیک محصول جدید ایران خودرو می‌باشد که با تغییرات جزئی نسبت به نوع دنده‌ای وارد بازار شده است. در این مطلب به بررسی این موضوع، تعمیر گیربکس تارا اتوماتیک، خرابی‌های عمده گیربکس تارا و ارائه راه حل‌هایی برای جلوگیری از این موضوع خواهیم پرداخت. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

تعمیر گیربکس تارا اتوماتیک

بررسی خودرو تارا اتوماتیک

خودرو تارا بر اساس پلتفرم FP1 کمپانی پژو در خودروی پژو 301 طراحی شده است. که توسط گروه ایکاپ ایران‌خودرو با نام IKP1 بازطراحی و تولید شده می‌شود. تارا از جمله خودروهای میان رده بازار محسوب می‌شود. تارا اتوماتیک به لحاظ ایمنی شرایط بهتری نسب به خودروهای خانواده پژو 405 نظیر سمند و دنا دارد. در این خودرو از پیشرانه اصلاح شده TU5 استفاده شده است که عملکرد بهتری نسبت به نسخه قبلی خود دارد.

امکانات تارا اتوماتیک

از دیگر امکانات این خودرو می‌توان به ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز به سیستم‌های کمکی ترمز و پایداری متنوع، فرمان برقی و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک اشاره کرد. در واقع همان گیربکسی که در خودرو دنا پلاس توربو اتوماتیک استفاده شده است. بنابراین شرایطی که برای تعمیر گیربکس تارا اتوماتیک پیش می‌آید مشابه دنا پلاس اتوماتیک خواهد بود.

تعمیر گیربکس تارا
نمای پشت تارا که شباهت بسیار زیادی به دوج دارت

گیربکس تارا اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک تارا از نوع 6 سرعته AT می‌باشد. گیربکس این خودرو توسط کمپانی چینی DAE انجام شده است. کمپانی DAE یا Dong’an Automotive Engine یکی از بزرگترین کمپانی‌های چینی است که با کمپانی میتسوبیشی همکاری نزدیکی دارد. جعبه دنده اتوماتیک AT سری F6A کمپانی DAE دارای قابلیت تیپ ترونیک بوده که از حالت اسپرت و برفی نیز پشتیبانی می‌کند.

شیفتر گیربکس تارا اتوماتیک
نمای داخلی تارا شباهت بسیار ریادی به خودرو سیتروئن C3 دارد.

خرابی‌های عمده گیربکس تارا اتوماتیک

در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که در خودروهای اتوماتیک از جمله در تارا بروز می‌کند و در نتیجه خودرو نیازمند بازدید کارشناس خبره و در بعضی موارد باعث تعمیر گیربکس تارا خواهد شد. این موارد عبارتند از:

  • سطح پایین روغن گیربکس تارا
  • رنگ و شرایط روغن گیربکس
  • کاهش شتاب خودرو
  • نشتی روغن گیربکس
  • لغزش در هنگام حرکت
  • تاخیر زیاد در موقع حرکت
  • روشن شدن چراغ گیربکس
  • صدای ناله، زوزه و سوت گیربکس
  • بوی سوختگی از گیربکس
  • روش شدن چراغ اخطار گیربکس

تعمیر گیربکس تارا اتوماتیک

در صورتی که خودرو شما نیازمند تعمیر گیربکس تارا اتوماتیک می‌باشد می بایست اطلاعات دقیقی در خصوص کارشناس ماهر و تعمیرگاه مجرب بدانید و سپس نسبت به تحویل خودرو نزد آنها اقدام کنید. تعمیرگاه فیکس خودرو برای تعمیر گیربکس اتوماتیک یک سال یا 20 هزار کیلومتر پیمایش گارانتی ارائه می‌دهد. از طرف دیگر ارسال خودروبر در تهران رایگان صورت می‌پذیرد و در شهرستان با تخفیف ارائه می‌گردد.

سوالات متداول تعمیر گیربکس اتوماتیک

حالت اضطراری گیربکس اتوماتیک تارا به چه معنایی می باشد ؟

در زمانی که خودرو دچار نقص فنی می‌شود، کامپیوتر گیربکس دستور می‌دهد تا گیربکس به حالت دنده 3 منتقل شود، تا فشار کمتری به گیربکس وارد شود و از خرابی های بیشتر جلوگیری کند. از طرفی راننده از این موضوع آگاه شود و خودرو رو به تعمیرگاه منتقل کند.

لرزش خودرو تارا هنگام حرکت ناشی از چیست ؟

لرزش خودرو در بعضی مواقع علتی غیر از خرابی گیربکس دارد مثل، خرابی در دسته موتور یا خرابی در پلوس. اما موارد دیگر نظیر بکسواد کردن (هرز چرخیدن) صفحه کلاچ‌ها می تواند علت مهم دیگری باشد. بکسواد زمانی رخ می‌دهد که صفحه کلاچ بین فلایویل ودیسک کلاچ بلغزد.

چرا گیربکس تارا گاز هرز می‌خورد ؟

علت اصلی گاز هرز مشکل در کلاچ خودرو می باشد. علیت این خرابی کم بودن و یا نرسیدن روغن کافی پشت کاسه کلاچ‌ها، فرسودگی و مستهلک شدن صفحه کلاچ‌ها به وجود می‌آید.

چرا گیربکس تارا زوزه می‌کشد ؟

صدای زوزه گیربکس می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله تیز شدن دنده‌ها (مجموعه دنده سیاره‌ای و دنده‌های دیفرانسیل) به خاطر کارکرد بالا و فشار روغن می باشد. زوزه کشیدن گیربکس در خودروهای نو معمولا به علت کیفیت ذاتی گیربکس است. علت دیگر کیفیت بد مونتاژ و در نهایت عدم درگیری صحیح سطوح چرخ‌دنده‌ها با یکدیگر است.

چرا گیربکس تارا تقه می‌زند ؟

علت اصلی تقه زدن گیربکس اتوماتیک ناشی از ایراد برقی است. این ایراد در valve body (که به اصطلاح به آن ساعت گیربکس می‌گویند) باعث برهم خوردگی استاندارد فشار روغن گیربکس می‌شود. در بعضی خرابی و یا پارگی در دسته موتورهای گیربکس می‌تواند عامل دیگری در تقه گیربکس باشد.

چرا گیربکس تارا خلاص می‌شود ؟

خلاص شدن گیربکس اتوماتیک به معنی خارج شدن از D و قرار گرفتن در حالت N می‌باشد. مواردی مثل خرابی دنده‌های گیربکس، بریدن دنده پمپ روغن (اویل پمپ) خراب شدن توربین، هرز شدن پلوس، نداشتن روغن در گیربکس می‌باشد.

سرویس دوره ای روغن گیربکس اتوماتیک تارا شامل چه مواردی می باشد ؟

سرویس دوره ای شامل بازدیدروغن ، تعویض روغن و تعویض فیلتر گیربکس اتوماتیک می باشد. که در شرایط استاندارد باید هر 20 هزار کیلومتر تا 30 هزار کیلومتر باید انجام شود.